Gravid plager

Under svangerskapet skjer det enorme forandringer med kroppen på kort tid og den gravide er ekstremt avhengig av et velfungerende bekken og en avbalansert ryggsøyle. Når kroppens evne til å tilpasse seg omgivelsene minsker, kommer smertene. Kroppen vil forandre seg i stor grad utover i svangerskapet. Magen vokser, det blir en økt svai i korsryggen, vekt økning, brystene vokser som gir en større krumming i brystryggen og magemusklene endrer seg. Under svangerskapet frigjøres også hormoner som gjør leddbåndene i bekkenet mer elastiske og dermed fødselen lettere. Det er alle disse faktorene sammen som er med på å gjøre kvinnen utsatt for muskelskjelettplager i svangerskapet.

Vanlige plager som gravide oppsøker våre kiropraktorer for

Bekkenløsning / bekkenlåsning

Isjas

Korsryggsmerter/stivhet

Hoftesmerter

Rastløse/urolige ben

Smerter under føttene

Nummenhet i armer/ben

Smerter mellom skulderbladene

Bryst- og pustesmerter

Symfysesmerter “vondt i tissen” (foran i bekkenet)

Hodeverk

Svimmelhet

Nakkesmerter/stivhet

Smerter i arm

Smerter i håndledd

Carpal tunnel

Søvnvansker

Svimmelhet

Behandlingen

Behandlingen vi gir deg kan redusere smertene og svangerskaps plagene dine, samt bidra til å opprettholde en god funksjon og stabilitet i bekkenet. Balansert forhold i bekkenet og ryggsøylen din, kan også være med på å skape optimal posisjon for babyen din.

Bekkenløsning eller bekkenlåsning?

Bekkenløsning er en naturlig prosess som skjer hos alle gravide for å klargjøre bekkenet for fødsel. Bekkenløsning er derfor ikke nødvendigvis smertfullt. En bekkenlåsning er det motsatte av en bekkenløsning, dvs. at bekkenet ikke beveger seg slik det skal.

Når et bekkenledd er låst, beveger det andre seg for mye. Både for lite og for mye bevegelse kan gi smerter, irritasjon på nerver, muskelspenninger og feilbelastning. Bekkenlåsning kan gi samme type symptom som bekkenløsning. Det kan være smerter bak i rygg/bekken, foran i symfysen, i lysken, i hoftene eller på en av sidene av bekkenet. Typiske symptomer kan være smerte ved å gå, enkelte utvikler vraltende gange, snu seg i seng, sitte, løfte, eller bære. Smertene forverrer seg ofte i løpet av dagen og lindres ved ro. Disse smertene kan for enkelte være invalidiserende og en utfordring i hverdagen.

Vi kan fortelle deg om du har en bekkenløsning eller bekkenlåsning. Kiropraktorene vil også gi deg råd og veiledning om hvilke tiltak du kan iverksette for å få et best mulig svangerskap.