Hva er en kiropraktor?

Kiropraktorer er offentlig godkjent helsepersonell med 6-årig utdannelse, inkludert ett år i turnus. Som kiropraktor, har en et selvstendig diagnose- og behandlingsansvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer. Kiropraktorer fungerer som primærkontakter i førstelinjetjenesten og er spesialist på å undersøke kroppens nerve, muskel og skjelettsystem, samt å korrigere ryggsøylens feilfunksjoner. Som pasient kan du komme direkte til kiropraktor uten legehenvisning og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av dine muskel- og skjelettplager.

Kiropraktorer kan blant annet

Utføre undersøkelse og behandling med refusjon, uten henvisning fra lege

Henvise deg eller barnet ditt videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR og CT etter behov

Sykemelde deg I opptil tolv uker dersom det er nødvendig.

Kiropraktisk behandling

Kiropraktikk er mer enn bare leddmanipulasjon/justering, som mange gjerne tror. Vi er spesialister på rygg og nakke, men ser alltid på den helhetlige sammenhengen mellom hvordan muskler, bindevevs-, skjellet- og leddsystemet henger sammen. Det finnes ofte flere forhold som kan ha innvirkning på dine plager, og ofte er plagene komplekse og sammensatte. Det er viktig for oss å forstå hvordan plagene dine har oppstått, slik at vi på best mulig måte kan hjelpe deg. Sammen med deg, kartlegger og undersøker vi plagene.

Behandlingen er kunnskapsbasert og inkluderer manuelle teknikker som passer akkurat deg. Diagnose og kliniske retningslinjer legger grunnlaget for selve behandlingsforløpet, hvor vi kan ta en rekke behandlingsteknikker i bruk som er trygge og skånsomme og som passer for alle.